
Το “Καθ’ οδόν. 15 μονόλογοι στην Αθήνα”, το νέο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή ξεκίνησε το ταξίδι του από την Καισαριανή
«Περπατώ πολύ στους δρόμους της Αθήνας. Μ’ αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους και να προσπαθώ να φανταστώ τι σκέφτονται, ν’ “ακούω” όσα χάνονται μέσα στο θόρυβο της βιασύνης.
Η Αθήνα δεν είναι μόνον δρόμοι και κτήρια, είναι ένα ατελείωτο ανθρώπινο κείμενο που γράφεται κάθε λεπτό. Κι εγώ, χρόνια τώρα, νιώθω πως μ’ αρέσει να το διαβάζω ξανά και ξανά…»

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων στον πρόλογο της η Σεμίνα Διγενή στο βιβλίο της, «Καθ’ οδόν. 15 μονόλογοι στην Αθήνα», δίνοντας από την αρχή κιόλας στον αναγνώστη το στίγμα του νέου της βιβλίου.

15 μονόλογοι… 15 μικρά μονόπρακτα καθημερινότητας που δίνουν φωνή σε όσα μένουν ανείπωτα μέσα στη βοή της πόλης… Η πάντα δημιουργική Σεμίνα Διγενή με την ευαισθησία και την πρωτοτυπία που τη διακρίνει καλεί τον αναγνώστη να διαβάσει τους μονολόγους. Κάποιους από τους ήρωες θα τους καταλάβει, ποιος ξέρει μπορεί να αναγνωρίσει σε μερικούς από αυτούς ακόμα και στοιχεία του εαυτού του… «Γιατί τελικά, μέσα στους δρόμους της πόλης, κάνεις δεν είναι τόσο μόνος όσο νομίζει».
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Καισαριανή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου. Παρευρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.
Την εκδήλωση άνοιξε η Κανέλα Γεωργοπούλου, αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καισαριανής.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπολάκης.
Η Σεμίνα Διγενή παρουσίασε τις τρεις προσκεκλημένες ηθοποιούς και αγαπημένες της φίλες, την Κατιάνα Μπαλανίκα, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Η όμορφη και πολύ ζεστή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσαν οι τρεις ηθοποιοί. Στο πιάνο τις συνόδευσε η Μαρίνα Τσοκάνη.

Μετά την πρώτη εκδήλωση αυτής της Κυριακής, θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις του βιβλίου και σε άλλες περιοχές.

Αναλυτικά για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε στον 902.gr: https://tinyl.co/4URJ




