Κατάλογος - ΒΙΤΣΙ (ΠΡΕΣΠΕΣ – ΒΑΡΝΟΥΝΤΑΣ – ΒΑΡΜΠΑ – ΜΑΛΙ ΜΑΔΙ). Στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Ιστορικός – ταξιδιωτικός οδηγός)

ΒΙΤΣΙ (ΠΡΕΣΠΕΣ – ΒΑΡΝΟΥΝΤΑΣ – ΒΑΡΜΠΑ – ΜΑΛΙ ΜΑΔΙ). Στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Ιστορικός – ταξιδιωτικός οδηγός)

15,00 με ΦΠΑ 12,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001170144 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιστορικής έρευνας, ο οδηγός αποτελεί ένα υπερπολύτιμο εργαλείο για τη μελέτη της κορυφαίας εκδήλωσης της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Το τρίχρονο έπος του ΔΣΕ, που αποτέλεσε για την αστική κρατική εξουσία τότε το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή της. Κάθε μία σελίδα αναβιώνει την ηρωική δράση των μαχητών και των μαχητριών του ΔΣΕ με παράθεση ιστορικών στοιχείων και χαρτών, δεμένων με φωτογραφίες, φανερώνοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου και δίνοντας πληροφορίες για την πρόσβασή τους. Κάθε μέτρο που περπατήθηκε και θα περπατηθεί σε αυτά τα βουνά αξίζει τον κόπο. Ανταμείβει τον επισκέπτη, φορτώνει τη συνείδηση του επαναστάτη, που πλάι στα κείμενα έχει πλέον και την εικόνα του τόπου, τ’ ανεξίτηλα σημάδια των μαχητών και μαχητριών που πότισαν με το αίμα τους αυτήν τη γη. Αυτό το ταξίδι ακολουθεί εκείνο στο Γράμμο, σαν εμπειρία που αξίζει να διαδοθεί –για να βρει τη συνέχειά της– στους μαχητές των αγώνων που βρίσκονται μπροστά.

Βάρος 0,55 kg
ISBN

978-960-451-273-7

Σχήμα

17×28

Σελίδες

160

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Μήνας έκδοσης

Φεβρουάριος

Έτος έκδοσης

2018