Κατάλογος - Βασικές Αρχές Πολιτικής Οικονομίας

Βασικές Αρχές Πολιτικής Οικονομίας

14,00 με ΦΠΑ 11,20 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001050045 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε στα ρωσικά το 1934 στην ΕΣΣΔ. Η πρώτη μετάφραση του βιβλίου στα ελληνικά έγινε μόλις 2 χρόνια αργότερα, το 1936, για να κυκλοφορήσει ως ειδική έκδοση του Ριζοσπάστη σε τέσσερα τεύχη (στα πλαίσια της σειράς «Η βιβλιοθήκη του Λαού»). Σε αυτή την έκδοση βασίστηκε και η μετέπειτα επανέκδοση του έργου (με μεταφραστική επιμέλεια του Γ. Δ. Ζιούτου) το 1945, από το τότε εκδοτικό του ΚΚΕ Τα Νέα Βιβλία.

Η Σύγχρονη Εποχή, προχωράει στην επανέκδοση του έργου μετά από σχετική επιμέλεια.

Αυτή η επανέκδοση έχει διττό στόχο. Από τη μια, συμβάλλει στη διατήρηση και στη μελέτη ενός βασικού εγχειριδίου Πολιτικής Οικονομίας, το οποίο αξιοποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό στις πρώτες δεκαετίες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ, ενώ, από την άλλη, μπορεί να συμβάλλει στην πρώτη επαφή με τη μαρξιστική Πολιτική Οικονομία.

Ο χαρακτήρας του βιβλίου είναι εγχειριδιακός, με την έννοια ότι έχει ως σκοπό να εκθέσει τις πιο βασικές και τις πιο θεμελιώδεις έννοιες, κατηγορίες και νόμους της μαρξιστικής Πολιτικής Οικονομίας. Το βιβλίο προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για μια πρώτη «τακτοποίηση» των σχετικών γνώσεων, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για τη μετέπειτα προσέγγιση της σύνθετης αντικειμενικής οικονομικής πραγματικότητας του καπιταλισμού.

Βάρος 0,585 kg
ISBN

978-960-451-222-5

Σχήμα

17×24

Σελίδες

336

Έκδοση

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

2016

Έτος επανέκδοσης

2016

Μήνας επανέκδοσης

Δεκέμβριος