Κατάλογος - Το γίγνεσθαι της μεθόδου επιστημονικής έρευνας του Κ. Μαρξ (λογική πτυχή)

Προσφορά!

Το γίγνεσθαι της μεθόδου επιστημονικής έρευνας του Κ. Μαρξ (λογική πτυχή)

20,00 10,00 με ΦΠΑ

Offer Ends In:
40Days18Hours02Minutes20Seconds
Κωδικός προϊόντος: 0001010019 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Ο Σοβιετικός φιλόσοφος Β. Α. Βαζιούλιν, ως στοχαστής που εμπνεύστηκε από τις κομμουνιστικές ιδέες και υλοποίησε συνειδητά μια επίκαιρη «κοινωνική παραγγελία», σχεδίασε και υλοποίησε ένα ορισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για όλη του τη ζωή, το λογικό νήμα του οποίου φαίνεται ξεκάθαρα από την παράθεση των τίτλων των μονογραφιών που δημοσίευσε: Η Λογική «Του Κεφαλαίου» του Κ. Μαρξ, Το γίγνεσθαι της μεθόδου επιστημονικής έρευνας του Κ. Μαρξ (λογική πτυχή), Η διαλεκτική της ιστορικής διαδικασίας και η μεθοδολογία της έρευνάς της, Η Λογική της Ιστορίας. Ζητήματα θεωρίας και μεθοδολογίας.

Στο παρόν βιβλίο, ο Β. Α. Βαζιούλιν ερευνά αυτό που ονομάζει «πρώτο στάδιο» της μεθόδου επιστημονικής έρευνας του Κ. Μαρξ, δηλαδή την περίοδο που η μέθοδός του μόλις αρχίζει να αποκτά τις προϋποθέσεις της, αρχίζει να εμφανίζεται, να πρωτοσχηματίζεται. Δεν πρόκειται δηλαδή για μια «αυτόνομη» ή σχετικά αποσπασμένη ιστορικο-φιλοσοφική μελέτη, αλλά για ένα οργανικό μέρος τού σχεδιαζόμενου ερευνητικού προγράμματός του για τη μαρξιστική μέθοδο και θεωρία και την προοπτική ανάπτυξής της στη σύγχρονη εποχή.

Για τον Έλληνα αναγνώστη, θεωρούμε ότι το παρόν βιβλίο είναι χρήσιμο και ιστορικο-φιλοσοφικά, όσον αφορά κάποιες πολύ λεπτές προϋποθέσεις γένεσης του μαρξισμού, τη σχέση ατομικού-κοινωνικού κ.ά. Η διαμόρφωση του στοχαστή Μαρξ, η θεωρητική εξέλιξή του, οι πτυχές και οι προϋποθέσεις της συνιστούν ένα σημαντικότατο κοινωνικό γεγονός και, από την άποψη των συγκεκριμένων νομοτελειών εμφάνισης της επιστημονικής μεθόδου του ως αναπτυσσόμενου αντικειμένου, αποτελούν σημαντικό θέμα θεωρητικής έρευνας. Το βιβλίο του Β. Α. Βαζιούλιν είναι επιστημονικά πρωτότυπο, ενδιαφέρον και χρήσιμο για το θεωρητικό εξοπλισμό του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στις σύγχρονες συνθήκες, γι’ αυτό άλλωστε και εκδίδεται.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,73 kg
Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Μήνας έκδοσης

Δεκέμβριος

Έτος έκδοσης

2020

ISBN

978-960-451-365-9

Σελίδες

440

Σχήμα

14,5×20,5

Έκδοση