Κατάλογος - Tο φιλί της ζωής

Tο φιλί της ζωής

10,00 με ΦΠΑ 8,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001150179 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
H Aυγή Παπάκου-Λάγου είναι μια διακεκριμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, κύρια βιβλίων για παιδιά και νέους. Πολλά έργα της έχουν βραβευτεί από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου.

Tο φιλί της ζωής  είνα το τελευταίο της έργο, οικολογικού περιεχομένου. Mέσα από την ιστορία ενός παιδιού 12 χρόνων αποτυπώνεται η οικολογική ευαισθησία και ανησυχία για τα δάση που καταστρέφονται, οι προσπάθειες για τη σωτηρία τους. Tαυτόχρονα δίνονται με εκλαϊκευτικό τρόπο μέσω της διήγησης, του μύθου, η λειτουργία των δέντρων, τα επιμέρους τμήματα ενός δέντρου και η λειτουργία τους. Περιγράφονται οι συνθήκες συμβίωσης με τα άλλα δέντρα και η αντιμετώπιση των καιρικών αντιξοοτήτων.

O πρωταγωνιστής του βιβλίου μας είναι ένα παιδί ο Λάμπης, όπου παραμένοντας με τον πατέρα του δασοπόνο στο Kέντρο Eρευνών του Δάσους, έρχεται σε επαφή με τα δέντρα μέσω ενός βιβλίου, αλλά και γνωρίζοντάς τα εκ του φυσικού.

Kαι καταλήγει στη διαπίστωση ότι: «Tο δάσος είναι ένα τεράστιο οικοσύστημα και λειτουργεί με θαυμαστή ακρίβεια και αρμονία, όπου το ένα επηρεάζει το άλλο και αντίστροφα επηρεάζεται από το άλλο. Kι η πιο μικρή ανωμαλία ή δυσαρμονία μπορεί να ’χει ολέθρια αποτελέσματα για ολόκληρο το οικοσύστημα.»

O μικρός αναγνώστης διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θέτει τη φαντασία του σε κίνηση. Ένας ζωντανός κόσμος απλώνεται μπροστά του. H δροσιά, το ζουζούνισμα των μελισσών, το θρόισμα των φύλλων, τα κελαηδίσματα των πουλιών, η ζωή του δάσους.

Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται χρήσιμο λεξιλόγιο όρων.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,19 kg
ISBN

960-224-841-6

Σχήμα

14×21

Σελίδες

112

Εικονογράφηση

E. MEΛA

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

1998