Κατάλογος - Το δάκρυ των αγγέλων. Στην έρημο της Γυάρου

Το δάκρυ των αγγέλων. Στην έρημο της Γυάρου

20,00 με ΦΠΑ 16,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001080070 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Εκεί, στην πιο σκληρή και απάνθρωπη πραγματικότητα η Τέχνη, η Χειροτεχνία, ήρθαν να παίξουν τον καταλυτικό τους ρόλο στο μαλάκωμα της ψυχής... Με την επικοινωνία της σιωπής, με το όνειρο. Χωρίς εργαλεία, με μέσα πρωτόγονα και ελάχιστα, οι αγωνιστές –και ο Τάκης Σταθάτος– έκαναν την ψυχή τους να ταξιδεύει, να ξεχνάει τον πόνο, να επικοινωνεί με τη ζωή πέρα από τη θάλασσα, απέναντι, να φεύγει... Να φυλάει τη δύναμη για τη συνέχιση του αγώνα.

Τη δουλειά του Τάκη Σταθάτου την χαρακτηρίζει η λεπτή, άψογη τεχνικά, σμίλεψη.

Το ξύλο της πικροδάφνης, της ελιάς, της καρυδιάς, της οξιάς, της ρίζας του σκίνου, στα χέρια του δημιουργού πήραν ζωή, έγιναν το μήνυμα της ζωής που περιμένει, που συνεχίζει, του αύριο...

Έγιναν καλλίγραμμα, στιλιζαρισμένα πουλιά, που ταξιδεύουν, έγιναν καράβια της φυγής, της λευτεριάς, έγιναν λουλούδια: Σύμβολα της γης, της φύσης και της εξέλιξης, της ομορφιάς.

(Από τον πρόλογο του λευκώματος που επιμελείται η Εύα Μελά)

Ένα φωτογραφικό λεύκωμα των ξυλόγλυπτων έργων του Τάκη Σταθάτου, από την περίοδο της εξορίας του στη Γυάρο, τη Λέρο, και τα υπόλοιπα κολαστήρια. Μια έκδοση που φιλοδοξεί να φωτίσει το έργο του αγωνιστή σε συνθήκες σκληρές, απάνθρωπες αλλά και να εμπνεύσει με το καλλιτεχνικό σθένος του δημιουργού, που όταν εμπνέεται από την απελευθέρωση της ζωής μπορεί να επιτελέσει το καλλιτεχνικό του έργο κάτω από όλες τις συνθήκες.

Βάρος 0,545 kg
ISBN

960-224-929-3

Σχήμα

24×22

Σελίδες

128

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

2003