Κατάλογος - Τα μυστήρια της οδού Κενταύρων

Τα μυστήρια της οδού Κενταύρων

10,00 με ΦΠΑ 8,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001150224 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
Όταν ανακαλώ τις αναμνήσεις μου από τις υποθέσεις του Γάτοκ Χολμς, βρίσκω πως τόσες απ’ αυτές παρουσιάζουν περίεργα κι ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, που δεν είναι εύκολο να αποφασίσω ποιες να διαλέξω για να διηγηθώ και ποιες ν’ αφήσω!
Για όσο διάστημα ζούσαμε στο παλιό σπίτι της οδού Κενταύρων, είχαμε μια σειρά από υποθέσεις κι όλες τις θυμάμαι σα να τις έζησα χτες. Το μυστήριο της χαμένης παντόφλας, η υπόθεση του μισοφαγωμένου σύκου, η εξαφάνιση της συνταγής του μουσακά, η ιστορία με το σβησμένο DVD, καθώς και μερικές άλλες, ακόμα πιο περίεργες υποθέσεις που έλυσε ο φίλος μου και δαιμόνιος ντετέκτιβ Γάτοκ Χολμς, είναι σίγουρα αξιοσημείωτες. Ειδικά στην εξαφάνιση της συνταγής του μουσακά, ο Γάτοκ κατάφερε να αποδείξει ότι το ρολόι της κουζίνας είχε μείνει από μπαταρία, άρα ήταν σταματημένο τουλάχιστον δύο ώρες προτού κάνει φτερά από το ράφι η πολύτιμη ρετσέτα. Το συμπέρασμα αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης. Αλλά καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν παρουσιάζει τόσο μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως η περίεργη αλυσίδα γεγονότων τα οποία πρόκειται, στη συνέχεια, να αφηγηθώ...
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως συντάκτρια στον περιοδικό Τύπο και ως υπεύθυνη προγράμματος και παραγωγός σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Διηγήματά της, για παιδιά και ενηλίκους, έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Συμμετέχει επίσης στις θεματικές Ανθολογίες Διηγημάτων: Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά και Η Τρομαχτούλα, ο Παφ-Πουφ και τα φαντάσματα, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Έχουν εκδοθεί τα έργα της:
1. Ο σπόρος κι εγώ, εκδ. Σύγχρονη Εποχή (εξαντλημένο).
2. Το κυνήγι της χαμένης παρτιτούρας, εκδ. Σύγχρονη Εποχή. (Βραβείο Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Μιχαήλας Αβέρωφ).
3. Η ανταρσία της Κυριακής, εκδ. Ψυχογιός.
4. Τρεις καβγάδες και μια σκανταλιά, εκδ. Ψυχογιός.
5. Πέντε πολεμικές μάσκες, εκδ. Σύγχρονη Εποχή.
6. Η συμμορία των εφτά, εκδ. Ψυχογιός.
Έχει εικονογραφήσει το βιβλίο του Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή Παραμυθέατρο 2, εκδ. Σύγχρονη Εποχή. Έχει συμμετάσχει με διήγημά της στην Ανθολογία Διηγήματος του Β΄Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Αντώνης Σαμαράκης» (εκδόσεις Καστανιώτη).
Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,315 kg
ISBN

978-960-451-103-7

Σχήμα

14×21

Σελίδες

208

Εικονογράφηση

Z. KYTOΠOYΛOY

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

2010