Κατάλογος - Στο στόμα του λύκου

Στο στόμα του λύκου

8,00 με ΦΠΑ 6,40 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001110182 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
Ήταν τα χρόνια της μαύρης σκλαβιάς, της κατοχής και της Αντίστασης, της δοκιμασίας και της δόξας. Τα παλικάρια αγωνίζονταν για τη λευτεριά και την επιβίωση του λαού. Πολεμούσαν ακόμη για το δίκιο, για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη κοινωνία.
Κανένας, ιδίως στην ύπαιθρο, δεν έμεινε αμέτοχος. Άλλοι στο μόνιμο αντάρτικο, προπάντων οι νέοι κι άλλοι, εκείνοι που δεν μπορούσαν ν’ αφήσουν τις φαμίλιες τους, παρέμειναν πίσω. Στρατευμένοι κι αυτοί στον αγώνα. Κανέναν υπολογισμό δεν έκαναν, όταν πήραν τα όπλα και ξεσηκώθηκαν. Δε λογάριασαν την τρομερή δύναμη του εχθρού. Τις ταλαιπωρίες, τις κακουχίες, τις αντεκδικήσεις. Ούτε το κάψιμο των σπιτιών, τους τραυματισμούς, το θάνατο. Κι ούτε πέρασε από τη σκέψη τους ότι ο αγώνας τους αυτός θα ’γραφε ιστορία. Πολλοί δε γνώριζαν καν ιστορία κι ας ήταν οι ίδιοι οι συνεχιστές κι οι δημιουργοί της. Ανύποπτοι οι ίδιοι για όλα τ’ άλλα, εκτός απ’ το ότι έκαναν το καθήκον τους.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Παναγιώτης Παπασταύρου γεννήθηκε στη Σίδερη Θεσπρωτίας. Έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση 1941-1944. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου, πρώην ΑΣΟΕΕ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ).

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,235 kg
ISBN

960-224-998-6

Σχήμα

14×21

Σελίδες

144

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

2005