Κατάλογος - SIQUEIROS.Η ζωή και το έργο του

SIQUEIROS.Η ζωή και το έργο του

25,00 με ΦΠΑ 20,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001080082 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
Ο Νταβίντ Αλφάρο Σικέιρος δημιούργησε μια εμπνευσμένη τέχνη μεγάλων διαστάσεων εν μέσω κοινωνικής θύελλας και αναταραχής. Κέρδισε το ανώτερο βραβείο της 25ης Μπιενάλε της Βενετίας και υπήρξε αξεπέραστος σύγχρονος ζωγράφος πορτρέτων. Έγινε ο κορυφαίος τοιχογράφος του σύγχρονου ρεαλισμού κι έφερε τη φόρμα των δημοσίων έργων σε άμεση επαφή με το θεατή. 

Η παθιασμένη του αφοσίωση στη σύνδεση της τέχνης με την κοινωνική δικαιοσύνη του κόστισε πολλά χρόνια εξορίας, πολλές συλλήψεις και χρόνια εγκλεισμού στη φυλακή. Υπήρξε στρατιώτης της Μεξικάνικης Επανάστασης και κατόπιν του Ισπανικού Εμφυλίου. Οργάνωσε τους εργάτες των ορυχείων του Χάλισκο και εκλέχτηκε πρόεδρος του σωματείου τους. Πάλεψε για τις κοινωνικές κατακτήσεις του λαού και ενάντια στους ληστρικούς πολέμους. Του απονεμήθηκε το Βραβείο Λένιν για την Ειρήνη και υπήρξε αντικείμενο μόνιμης κι επίμονης παρακολούθησης από το Εφ Μπι Άι και άλλες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (50.000 σελίδες είναι ο όγκος των αρχείων που αναφέρονται σε αυτόν).

Η έκδοση περιλαμβάνει 96 σελίδες με έργα του καλλιτέχνη και φωτογραφίες από τη ζωή του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Φίλιπ Στάιν είναι ένας Αμερικανός καλλιτέχνης και τοιχογράφος ο οποίος έχει εκθέσει έργα του στο Μεξικό, την Ισπανία και τις ΗΠΑ (ως Εστάνιο). Δούλεψε στις τοιχογραφίες του Σικέιρος μεταξύ 1948-1958. Στο βιβλίο αυτό μας παραθέτει μια ζωηρή κι αυθεντική ιστορία εξαιρετικής ζωντάνιας, πρωτοτυπίας και ηρωισμού, καθώς και μια πλήρη και κρυστάλλινη έκθεση των αισθητικών απόψεων του Σικέιρος αλλά και του αγώνα του για την υλοποίησή τους.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 1,48 kg
ISBN

978-960-451-087-0

Σχήμα

17×24

Σελίδες

616

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

2009