Κατάλογος - Πολύκοσμη ερημιά

Πολύκοσμη ερημιά

3,00 με ΦΠΑ 2,40 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001100024 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
Η Πολύκοσμη ερημιά, που είναι η πρώτη της ποιητική εμφάνιση, είναι μια φωνή αγάπης και αγωνίας για τον άνθρωπο, που ζει και αντιστέκεται στην αποξένωση των μεγαλουπόλεων ενός απάνθρωπου συστήματος.

(Από την έκδοση)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
Η Γιάννα Φασιλή-Γιαχνή γεννήθηκε στο Κάτω Λουτρό Κορινθίας. Η οικογένειά της ήταν ψαράδες. Οι συνθήκες της τότε ζωής του χωριού την ανάγκασαν να έρθει στην Αθήνα από τα 12 χρόνια της και να δουλέψει, κυρίως σε φάμπρικες, ενώ ταυτόχρονα τελείωσε το Νυχτερινό Γυμνάσιο.
Από τη μια μεριά, η καθημερινή επαφή της με τους ανθρώπους του μόχθου, που την έκαναν να νιώσει βαθιά τα προβλήματά τους και να ψάξει τις αιτίες τους και, από την άλλη, η πολιτεία, που την δέχτηκε αφιλόξενα, όπως και όλους όσοι ήρθαν στη δεκαετία του ’60, στάθηκαν τα ερεθίσματα για να γράψει τα πρώτα της διηγήματα. Δημοσιεύτηκαν σε συνοικιακές εφημερίδες της Αθήνας και στο περιοδικό Θεσσαλική Εστία. Το 1980 τύπωσε το πρώτο της βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων, με τίτλο Χωρίς αυταπάτες. Για ένα μεγάλο διάστημα, δούλεψε στην εφημερίδα του Περιστερίου Περιστεριώτης, γράφοντας άρθρα για τα προβλήματα της συνοικίας.

Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Οι εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής επιμελούνται την έκδοση των έργων της Χωρίς αυταπάτες και Μετανάστες εσωτερικού, (βραβείο Μενέλαου Λουντέμη), καθώς και την ποιητική συλλογή Πολύκοσμη ερημιά.

Βάρος 0,125 kg
Σχήμα

17×24

Σελίδες

48

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

1987