Κατάλογος - Παίρνω αμπάριζα και βγαίνω

Παίρνω αμπάριζα και βγαίνω

6,00 με ΦΠΑ 4,80 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001110108 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
Τα διηγήματά της Παίρνω αμπάριζα και βγαίνω εκτυλίσσονται κυρίως στα χρόνια της Κατοχής και στα πρώτα μετακατοχικά. Τόπος οι λαϊκές συνοικίες της Αθήνας. Πρωταγωνιστές της μικρά παιδιά που δεν καταλαβαίνουν γιατί γίνεται «όλο αυτό το κακό». Οι θάνατοι μπλέκονται με την αμπάριζα και τις αμάδες και η πείνα γίνεται κι αυτή ένα σκληρό παιχνίδι, μ’ έπαθλο πέντε πατάτες.
«Ένα παιδί πέντε χρονών στη μέση ενός δρόμου της Αθήνας, μάζευε σταφίδες, ψιλές μαύρες σταφίδες, μάζευε το παιδί από τις γραμμές του τραμ. Ο τραμβαγέρης χτύπαγε με μανία το καμπανάκι, χτύπαγε το καμπανάκι καθώς πλησίαζε το τραμ και το παιδί δεν έφευγε. Μάζευε τις σταφίδες, τις έφερνε στο στόμα κι έχωνε τις μικρές μαύρες σταφίδες μέσα στο στόμα κι έβαζε και τα δάχτυλά του μέσα. Είδα το αίμα που έτρεχε από τα μικρά τα δάχτυλα κι αυτό το κουρεμένο αγόρι τα έγλειφε. Τα έγλειφε ένα-ένα τα δάχτυλα που ματώνανε από τις δαγκωματιές του και δεν άκουγε το καμπανάκι που χτύπαγε το τραμ καθώς κατέβαινε στη μέση της Αθήνας…»

(Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
Η Δέσποινα Λαλά-Κριστ γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες Μικρασιάτες. Μεγάλωσε στον Υμηττό. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Τσάρλεστον των ΗΠΑ.

(Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης)

Βάρος 0,105 kg
ISBN

960-224-156-Χ

Σχήμα

12×19

Σελίδες

96

Έκδοση

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

1989