Κατάλογος - Οι ρίζες του ποταμού (Kρατικό βραβείο) γ. Aντίσταση και πόλεμος

Οι ρίζες του ποταμού (Kρατικό βραβείο) γ. Aντίσταση και πόλεμος

15,00 με ΦΠΑ 12,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001110105 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Οι Ρίζες του ποταμού του Ζήση Σκάρου είναι μυθιστορηματική τριλογία, που αναφέρεται στο λαϊκό και εργατικό κίνημα της χώρας μας από την εθνικοαπελευθερωτική εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1854 ως την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ναζιστικό φασιστικό ζυγό του 1944.

Η υπόθεση του Α΄ τόμου κινείται μέσα στα χρονικά όρια από το 1854 ως το 1910 (Κιλελέρ) και έχει τον υπότιτλο «Ραγιάδες και Κολίγοι». Ο Β΄ τόμος, με υπότιτλο «Αστοί και εργάτες», αρχίζει από την οργανωμένη συνδικαλιστική και πολιτική παρουσία της εργατικής τάξης στην Ελλάδα (ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, ίδρυση του ΚΚΕ) ως το 1930. Ο Γ΄ τόμος, με τον υπότιτλο «Αντίσταση και πόλεμος», αρχίζει με την παγκόσμια οικονομική κρίση και την άνοδο του ναζισμού ως το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συντριβή του φασιστικού άξονα.

Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης

«Η υπόθεση του έργου αρχίζει από την εποχή της τουρκοκρατίας και συνεχίζεται και ύστερα από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας. Μάλιστα, το θεσσαλικό, αγροτικό κίνημα εντείνεται ύστερα από την απελευθέρωση που, αντί να καλυτερέψει, χειροτέρεψε τις συνθήκες ζωής του αγροτικού πληθυσμού της Θεσσαλίας. Είναι πολύ γνωστά τα ξεσηκώματα και η αναταραχή των Θεσσαλών αγροτών στα πρώτα χρόνια του εικοστού αιώνα. Ο συγγραφέας παρακολουθεί τις περιπέτειές τους ως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και λίγο ύστερα.»

Πρόλογος του Μάρκου Αυγέρη

Βάρος 0,52 kg
ISBN

960-224-862-9

Σχήμα

14×21

Σελίδες

448

Έκδοση

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

1979