Κατάλογος - Οι νεκροί της ζωής

Οι νεκροί της ζωής

8,00 με ΦΠΑ 6,40 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001110101 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Οι νεκροί της ζωής: Ο Κώστας Παρορίτης αφιερώνει τη συλλογή του αυτή στις «φτωχές ψυχούλες που δεν αναγαλλιάσανε ποτέ στο φίλημα το ζωοποιό της Αλήθειας και της Αγάπης», στους «κακότυχους κυνηγητάδες κάποιου Ήσκιου που όλο τους φεύγει από τα χέρια».

Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων που πρωταγωνιστές τους είναι κυρίως άνθρωποι του λαού, άνθρωποι που η κοινωνία τους έχει βάλει στην άκρη της ζωής και μάταια προσπαθούν να σηκώσουν το ανάστημά τους. Δείχνουν την αδικία, την αδικία που πρέπει ν’ αλλάξει· για να γίνει ο κόσμος καλύτερος απ’ αυτόν που ζουν οι ήρωές τους.

Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό ότι η έκδοση της συλλογής αυτής οδήγησε στην παύση του Κώστα Παρορίτη για ένα μήνα από το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο το 1908, εξαιτίας της ιδεολογικής του στράτευσης που διαπερνά όλα τα διηγήματα της συλλογής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Κώστας Παρορίτης (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Λεωνίδα Σουρέα) γεννήθηκε στο Παρόρι της Λακωνίας το 1878. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Εργάστηκε ως ελληνοδιδάσκαλος. Υπήρξε ένας από τους κυριότερους μαθητές του Ψυχάρη και οπαδός του δημοτικισμού. Σοσιαλιστής συγγραφέας, που καλλιέργησε κυρίως το κοινωνικό μυθιστόρημα. Δημοσίευσε κείμενά του σε πολλά περιοδικά, όπως στο Νουμά, τους Νέους Βωμούς κ.ά., και στη συνέχεια στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Ελεύθερος Λόγος, Δημοκρατία.

Πέθανε στις 14 Δεκέμβρη του 1931.

Από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή κυκλοφορούν επίσης το μυθιστόρημά του Το μεγάλο παιδί και η συλλογή διηγημάτων Απ’ τη ζωή του δειλινού.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,24 kg
ISBN

978-960-451-166-2

Σχήμα

14×21

Σελίδες

160

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

2013