Κατάλογος - Οι γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κοµµούνα. «Χέρια που επανάσταση ξέρουν να τραγουδούν»

Οι γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κοµµούνα. «Χέρια που επανάσταση ξέρουν να τραγουδούν»

10,00 με ΦΠΑ 9,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 00052420 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Στις 11 Απρίλη 1871, στο φύλλο της Journal Οfficiel, επίσημης εφημερίδας της Κομμούνας, δημοσιεύεται ένα επαναστατικό κείμενο γραμμένο από γυναίκες: «Γυναίκες-πολίτες, η αποφασιστική ώρα έφτασε. Πρέπει να ευχηθούμε να τελειώσει ο παλιός κόσμος! Θέλουμε να είμαστε ελεύθερες.»

Με αυτά τα λόγια οι επαναστάτριες της Παρισινής Κομμούνας, έτοιμες να δώσουν και τη ζωή τους για το «βασίλειο της εργασίας και της ισότητας», κάλεσαν τις γυναίκες να οργανώσουν επιτροπές για την άμυνα της πόλης σε κάθε συνοικία του Παρισιού.

Τα ιστορικά διδάγματα που διατρέχουν το συγκεκριμένο βιβλίο φωτίζουν ότι από την επαναστατική εργατική πάλη όλου του 20ού αιώνα, από την ανάπτυξη της επαναστατικής κομμουνιστικής ιδεολογίας, παράλληλα με τη μελέτη της καπιταλιστικής εξέλιξης και του πρώτου κύκλου περάσματος στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό, κατακτιέται η αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος.

Αφορμή για την παρούσα έκδοση αποτελεί η συμπλήρωση 150 χρόνων από τα γεγονότα της Παρισινής Κομμούνας (18 Μάρτη-28 Μάη 1871), της πρώτης Προλεταριακής Επανάστασης στην ιστορία της ανθρωπότητας, στην οποία συμμετείχαν δραστήρια οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων του Παρισιού.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,29 kg
Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Σχήμα

13×21

Σελίδες

192

ISBN

978-960-451-379-6

Μήνας έκδοσης

Μάιος

Έκδοση

Έτος έκδοσης

2021