Κατάλογος - Ο Κόκκινος Τράγος

Ο Κόκκινος Τράγος

12,00 με ΦΠΑ 9,60 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001110217 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

«Ξέρω πως και το βιβλίο μου αυτό θα δώσει πάλε το σύνθημα σε μια νέα σταυροφορία εναντίον μου. Όλοι οι συντηρητικοί, όλοι οι καθυστερημένοι, όλοι οι δούλοι του κοινού και του χιλιοειπωμένου θα δώσουνε τα χέρια σε μια κοινή επίθεση. Οι κατηγόριες τους, που τις αναμασούνε τώρα χρόνια, θ’ αντηχήσουνε πάλε βραχνές, όσο και ύποπτες με όλους τους τόνους. Μου είναι τόσο γνωστές. Υποδουλώνω την Τέχνη στην Ιδέα! Ω, οι μεγάλοι ιεροφάντες της Τέχνης, που δεν κρύβουνε καμιά ιδέα στο κεφάλι τους! Μα, εμείς, που πιστεύουμε πως Ιδέα και Τέχνη δεν είναι πράματα χωριστά, τους ρίχνουμε μια σπλαχνική ματιά και τραβάμε το δρόμο μας αδιάφοροι. Η Τέχνη μας, το ξέρουμε, ταράζει τα νεύρα των ευαίσθητων, των ωραιόπαθων, όλων εκείνων όσοι, συνηθισμένοι στα βαλτονέρια της καθημερινής ζωής, δεν ανέχουνται και δεν επιτρέπουνε με την ψευτοαριστοκρατική τους αντίληψη καμιά νέα, αντρίκεια προσπάθεια. Μα, εμείς, που πιστεύουμε πως ο άνθρωπος ζει σε μια φριχτή σκλαβιά, τόσο οικονομική, όσο και ψυχική και πνευματική, εννοούμε να κρατήσουμε τα μάτια μας γυρισμένα προς το φως της Καινούργιας Ημέρας.»

Κώστας Παρορίτης

Ο Κόκκινος Τράγος, γραμμένος για τα χρόνια του «εθνικού διχασμού» και του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, δεν είναι ένα ακόμα αντιπολεμικό μυθιστόρημα.

Ο Κώστας Παρορίτης, ως εισηγητής και βασικός εκπρόσωπος του σοσιαλιστικού ρεαλισμού στην Ελλάδα, διακηρύσσει την ανάγκη η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να μην μπουν κάτω από τη σημαία της αστικής τάξης, η οποία τους ρίχνει στον πόλεμο και τους κάνει βορά στα κανόνια της για να εξυπηρετήσει τα δικά της ταξικά συμφέροντα. Η πείνα, τα βάσανα και οι καημοί του λαού της Αθήνας αποτυπώνονται με ρεαλισμό στις σελίδες του βιβλίου.

Το συμπέρασμα ότι η βία, ως η μαμή της Ιστορίας, είναι χρήσιμη μόνο όταν χρησιμοποιείται για να φέρει το νέο, μόνο όταν τα όπλα στρέφονται από τους εκμεταλλευόμενους ενάντια στους εκμεταλλευτές για να αποκτηθεί η εξουσία από εκείνους που παράγουν τον πλούτο, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Σήμερα, που οι φωτιές του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάβουν όπου Γης, η ανάγκη να βγει η εργατική τάξη στο προσκήνιο και να επιτελέσει τον ιστορικό της ρόλο –να πάρει στα χέρια της την εξουσία και να οικοδομήσει τη νέα, τη σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης– γίνεται επιτακτικότερη από ποτέ.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,385 kg
ISBN

978-960-451-230-0

Σχήμα

14,5×20,5

Σελίδες

248

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Μήνας έκδοσης

Σεπτέμβριος

Έτος έκδοσης

2016