Κατάλογος - Ματωμένη πορεία

Ματωμένη πορεία

13,00 με ΦΠΑ 11,70 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 00052699 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Στο επίκεντρο της παρούσας έκδοσης βρίσκονται τα γεγονότα και οι εξελίξεις σε ένα χωριό της Ευρυτανίας αμέσως μετά από τη Συμφωνία της Βάρκιζας.

Από τη μια, οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που έχουν κατακτήσει την αναγνώριση, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των κατοίκων του χωριού. Παρά την ήττα του Δεκέμβρη, συνεχίζουν τον αγώνα με την ίδια θέρμη για τα καθημερινά προβλήματα του λαού.

Από την άλλη, τα στηρίγματα της εξουσίας της αστικής τάξης –από μαυραγορίτες, συνεργάτες των κατακτητών, ταγματασφαλίτες, μέχρι κοινοί λωποδύτες– που πασχίζουν με όλα τα μέσα να εδραιώσουν την εξουσία τους.

Με τέτοια κοινωνικά κατακάθια ως πρωταγωνιστές και με πρωταρχικό κίνητρο το προσωπικό όφελος, το χωριό ξαναζεί εφιαλτικές μέρες. Με σχέδιο, βρόμικα μέσα και κυρίως με την τρομοκρατία και την ένοπλη βία, επιδιώκουν να διασπάσουν την ενότητα των κατοίκων του χωριού και να απομονώσουν τους κομμουνιστές.

Ο συγγραφέας ξετυλίγει αυτήν τη διαπάλη ώρα την ώρα, μέρα τη μέρα με πολύ ζωντανό τρόπο και περιγραφές αυτόπτη μάρτυρα. Εντυπωσιάζει η λογοτεχνική περιγραφή γεγονότων, προσώπων, του χώρου και του χρόνου μέσα στον οποίο διαδραματίζονται.

Εν τέλει, μας παραδίδει ένα έργο πολύ συγκροτημένο, με πολύ δυνατές εικόνες, γεμάτο ευαισθησία. Ένα ολοκληρωμένο λογοτεχνικό ιστορικό έργο που προκαλεί για διάβασμα χωρίς ανάσα, όπου ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει όλη την εξέλιξη που έφερε το εργατικό και λαϊκό κίνημα της περιόδου μπροστά στο κρίσιμο σταυροδρόμι: «Τις αλυσίδες ή τα όπλα.»

 

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,3 kg
Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

ISBN

978-960-451-392-5

Σελίδες

240

Σχήμα

14×20,5

Μήνας έκδοσης

Οκτώβριος

Έκδοση

Έτος έκδοσης

2021