Κατάλογος - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ

4,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 00053117 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Δεν υπάρχει επαναστατική πράξη χωρίς επαναστατική θεωρία, όπως διδάσκουν οι κλασικοί του επιστημονικού κομμουνισμού. Έτσι, το Γενάρη του 1921 το νεαρό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (Κομμουνιστικό) εξέδωσε την Κομμουνιστική Επιθεώρηση (ΚΟΜΕΠ), ως το μηνιαίο θεωρητικό όργανο του Κόμματος.

Σε όλη την εκατοντάχρονη διαδρομή της, η ΚΟΜΕΠ εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί το θεωρητικό μέρος του ταξικού αγώνα, διαδίδοντας την κομμουνιστική ιδεολογία με τη δημοσίευση στην ελληνική γλώσσα έργων των θεμελιωτών της, των Μαρξ - Ένγκελς - Λένιν, παράλληλα με τη δημοσίευση επεξεργασιών του ΚΚΕ και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος για τις εξελίξεις στο καπιταλιστικό σύστημα, στη σοσιαλιστική οικοδόμηση, στα εκάστοτε επίκαιρα ζητήματα της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Τιμώντας, λοιπόν, τα 100 χρόνια της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης, η Σύγχρονη Εποχή προσφέρει στους αναγνώστες της –μέσω φωτογραφικής αναπαραγωγής του πρωτότυπου τεύχους που βρίσκεται στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ– το 1ο τεύχος της ΚΟΜΕΠ, του Γενάρη του 1921.

Βάρος 0,25 kg
Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Σχήμα

17×24

Έτος έκδοσης

2021

Μήνας έκδοσης

Νοέμβριος

Σελίδες

32

ISBN

978-960-451-398-7