Κατάλογος - Για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας

Για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας

4,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 00052412 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Η προβολή της υπεροχής του πανεπιστημίου των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας είναι φαρέτρα στα χέρια των κομμουνιστών στην παρέμβασή τους στα διάφορα μέτωπα πάλης και διεκδίκησης. Είναι όπλο για την οργάνωση των αγώνων. Τους δίνει πνοή, συνέχεια και αντοχή. Συμβάλλει και στην αναμέτρηση με τα διάφορα ιδεολογήματα που προωθούνται από την αστική τάξη και τους πολύμορφους μηχανισμούς της, τις αστικές κυβερνήσεις και τα κατά καιρούς νομοθετήματά τους.

Ταυτόχρονα, μπορεί να εμπνεύσει ώστε οι σημερινοί επιστήμονες να θέσουν τη γνώση τους, το ερευνητικό τους έργο στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, των προβλημάτων που βιώνει ο λαός και η νεολαία. Να συμβάλουν με το ερευνητικό τους έργο και στην υπόθεση της ανάπτυξης της σύνθετης ιδεολογικής διαπάλης που διεξάγεται.

Τελικά, με την πρόταση του ΚΚΕ, με άξονα τις κοινωνικές ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας, μπορούμε να διατυπώνουμε σήμερα αιτήματα και στόχους πάλης που δίνουν απάντηση στα ερωτήματα: Ποιος, πώς και τι σπουδάζει, αλλά και για ποιον.

Γιατί, με άξονα τις κοινωνικές ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας, μπορούμε να σπείρουμε το σπόρο της αμφισβήτησης για το τι είναι πραγματικά νέο, σύγχρονο και ρεαλιστικό και τι παλιό και ξεπερασμένο.

Οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές επιμένουμε. Παλεύουμε για ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία στο ύψος των ονείρων και των ανθρώπων.

Εκεί θα βρίσκει νόημα ο σκοπός της επιστήμης, που είναι να συμβάλλει στο ξαλάφρωμα της ανθρώπινης ύπαρξης από το μόχθο, την άγνοια και το σκοταδισμό.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,22 kg
Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Σελίδες

80

Σχήμα

21×29

Έτος έκδοσης

2021

Μήνας έκδοσης

Απρίλιος

Έκδοση

ISBN

ISBN 978-960-451-378-9