Κατάλογος - Για την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ενοποίηση

Για την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ενοποίηση

8,00 με ΦΠΑ 6,40 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001040024 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Η έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ συγκεντρώνει άρθρα και αναλύσεις που αφορούν ένα κρίσιμο ζήτημα για τη στρατηγική και τακτική του ΚΚΕ και για την προοπτική του στο μαζικό λαϊκό κίνημα της χώρας. Αφορά τη θέση και τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ΕΕ και τη διαδικασία της καπιταλιστικής ενοποίησης που παρατηρείται.

Τα κείμενα που περιλαμβάνει η έκδοση αυτή έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα του Ριζοσπάστη και το θεωρητικό-πολιτικό περιοδικό της ΚΕ του ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Επιθεώρηση τη δεκαετία του 1990.

Μέσα από την έκδοση αυτή δίνεται βαρύτητα στις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις και συγκρούσεις εντός της ΕΕ, τη στάση και τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, τις ταξικές αντιπαραθέσεις που προκάλεσαν και προκαλούν οι αποφάσεις αυτές ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα, την αγροτιά, τους επιστήμονες, τη νεολαία αλλά και τις γυναίκες. Η συμβολή της έκδοσης άπτεται στη βοήθεια προς τον αναγνώστη για να κατανοήσει στο σύνολό του το χαρακτήρα της ΕΕ ως ιμπεριαλιστικής συμμαχίας καπιταλιστικών κρατών-μελών, τον προσωρινό χαρακτήρα της ενότητας και τις διάφορες φυγόκεντρους, ο οποίος δεν εγγυάται τη «φιλία και καλή γειτονία των λαών», αλλά και να κατανοήσει που εδράζεται η συνολική τοποθέτηση του ΚΚΕ.

Βάρος 0,42 kg
ISBN

960-85436-2-2

Σχήμα

14×21

Σελίδες

352

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

1994