Κατάλογος - Διηγήματα Άπαντα. Tόμος Β΄

Διηγήματα Άπαντα. Tόμος Β΄

12,00 με ΦΠΑ 9,60 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001110174 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
Περιήγηση λίστας αγαπημένων
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
Με την έκδοση όλων των διηγημάτων του Ζήση Σκάρου σε δυο τόμους, οι εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή θέλουν να τιμήσουν το μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη και ποιητή και ταυτόχρονα να δώσουν τη δυνατότητα γνωριμίας με το έργο του στους σημερινούς αναγνώστες.

Η τεράστια λογοτεχνική του προσφορά κατέχει ξεχωριστή θέση στο ελληνικό και παγκόσμιο πνευματικό στερέωμα. Η μελέτη του συνόλου σχεδόν του βιβλιακού του συγγραφικού υλικού, πέρα από την αισθητική απόλαυση, δίνει τη δυνατότητα για άριστη προσέγγιση του ιστορικού παρελθόντος, των ανθρώπινων χαρακτήρων και σχέσεων, των κοινωνικών συγκρούσεων, αλλά και πλήθους νοσταλγικών στιγμών μιας άλλης εποχής πλημμυρισμένων από λυρισμό και τρυφερότητα μέσα από την πλοκή.

Τα διηγήματα αυτά έχουν μια πρωτότυπη πλοκή με τις συνεχείς αναδρομές, αλλά και πρωτότυπη ανάλυση των προβλημάτων από ανθρώπους του κινήματος, βασανισμένους, φυλακισμένους, βιοπαλαιστές σε ώρες αργίας ή βιοποριστικής απασχόλησης. Περνούν θέματα οικολογίας, τέχνης, φιλοσοφίας χωρίς να παραβιάζουν τα πλαίσια της λογοτεχνίας. Παρελαύνει η ζωή των Ελλήνων μεταναστών στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης με τις δυσκολίες της ζωής τους, τα στενάχωρα σπίτια τους,  το μεγάλωμα των παιδιών τους.

Ο λαός, βέβαια, είναι ο δημιουργός της τύχης του, οργανωτής του πολιτικού του κινήματος, που βοηθάει να φτάσει γρηγορότερα στο σκοπό του. Αυτό το λαό ο Σκάρος τον μεταφέρει στα διηγήματά του με τις γενικότητες και τις ιδιαιτερότητές του. Με τη μαστοριά του ξαναδημιουργεί την κοινωνία που πέρασε ή που περνάει, ερμηνευτικά και κριτικά. Τη βλέπει με το δικό του μάτι που είναι και το μάτι της συνειδητοποιημένης τάξης των εργαζομένων, αυτής που αγωνίζεται να την αλλάξει σύμφωνα με τους ιστορικούς νόμους κι όχι με τα ιδιαίτερα, τα περιορισμένα συμφέροντά της.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,36 kg
ISBN

960-224-975-7

Σχήμα

14×21

Σελίδες

296

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

2004