Κατάλογος - Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση – τεύχος 6

Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση – τεύχος 6

5,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001900064 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Στις 23 Αυγούστου 1915, στην εφημερίδα Σοτσιαλντεμοκράτ, αρ. φύλλου 44, κυκλοφόρησε άρθρο του Βλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν, με τίτλο: «Για το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».

Σήμερα, 100 χρόνια μετά, η Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση, στο 6ο τεύχος της, αναδεικνύει αυτό το ζήτημα, των διακρατικών καπιταλιστικών ενώσεων και της στάσης των κομμουνιστών απέναντί τους, ένα ζήτημα που βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο κι απασχολεί το Διεθνές Κομμουνιστικό κι Εργατικό Κίνημα εξαιτίας των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της εγκληματικής δράσης του ΝΑΤΟ, της συγκρότησης νέων διακρατικών ενώσεων σε Λατινική Αμερική, Ευρασία, της προώθησης της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ), της εμφάνισης των BRICS κ.ά.

Περιλαμβάνονται τα άρθρα:

• Οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και η στάση των κομμουνιστών του Μάκη Παπαδόπουλου («Κομμουνιστική Επιθεώρηση», Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας).

• Τριακοστή επέτειος από την υπογραφή της συμφωνίας προσάρτησης της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα: Ένας ταξικός απολογισμός του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας («Προπουέστα Κομμουνίστα»).

• H λενινιστική προσέγγιση στην ανάλυση των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και την αξιοποίηση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, για την επεξεργασία της επαναστατικής στρατηγικής πάλης στις συνθήκες της σύγχρονης Ρωσίαςτης ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας («Σοβιέτσκι Σογιούζ») .

• Το ΝΑΤΟ ως ρυθμιστής του ιμπεριαλισμούτου Αλί Σομέλ («Γκελενέκ», Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία).

• Ο ταξικός χαρακτήρας των διακρατικών ενώσεων στην Αμερική του Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα και Άνχελ Τσάβες Μανσίγια («Ελ Κομμουνίστα», Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού).

• Ο δρόμος από το Συμβούλιο Οικονομικής Αλληλοβοήθειας έως την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η πείρα της Ουγγαρίας του «Σταμπάντσαγκ» (Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα).

• Η Ευρωπαϊκή Ένωση της ανισότητας: Η Λετονία στην αγκαλιά του διεθνούς κεφαλαίου του Φρίντι Μπόκις («Σοσιαλίστιι Λάτβια», Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας).

• Άρθρο συνεργάτη: ΝΑΤΟ και ΕΕ: Διακρατικές ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, επεκτατισμός, η απειλή για την ειρήνη και οι κίνδυνοι της επιθετικότητας και του πολέμου του Τζέρι Γκρέιντζερ («Θίνκλεφτ», Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας).

Βάρος 0,24 kg
ISBN

2241-0201

Σχήμα

17×24

Σελίδες

136

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Μήνας έκδοσης

Δεκέμβριος

Έτος έκδοσης

2015