Κατάλογος - Χαρίδημος και Κλημεντίνη

Χαρίδημος και Κλημεντίνη

10,00 με ΦΠΑ 8,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001110184 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
Η ιστορία μας αναφέρεται στη δεύτερη δεκαετία του περασμένου αιώνα. Ο Χαρίδημος και η Κλημεντίνη –οι ήρωες της ιστορίας μας– γνωριστήκανε στην αποβάθρα κάποιου λιμανιού της Ιωνίας, στην προσπάθειά τους να γαντζωθούνε σε κάποιο σαπιοκάραβο που θα τους μετέφερε στις ακτές της απέναντι στεριάς, στα χώματα της πληγωμένης πατρίδας, για να σωθούν από τις θηριωδίες του εχθρού.

Μέσα από τον πόνο και τη δυστυχία, γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας, μια μεγάλη αγάπη.

Σε μια φτωχή και ανήμπορη οικογένεια, κάπου ανάμεσα Πειραιά και Αθήνα, μέσα στους λαχανόκηπους, βρήκανε να στεγάσουν προσωρινά τα φτωχικά τους όνειρα.

Οι καθημερινές όμως προσπάθειες του Χαρίδημου για ανεύρεση δουλειάς, μιας οποιασδήποτε τίμιας δουλειάς απέβησαν άκαρπες. Έτσι μια μέρα αποκαλύπτει στην Κλημεντίνη την απόφασή του να ξενιτευτεί σε μια μακρινή χώρα που είναι εγκατεστημένος ο αδελφός του, δίνοντάς της υπόσχεση πως θα την καλέσει μαζί του, μόλις σταθεί οικονομικά στα πόδια του.

Ανταλλάσσοντας τα φιλιά του αποχαιρετισμού, κανένας από τους δύο δε φανταζόταν πως η Κλημεντίνη κουβαλούσε στα σπλάχνα της τον καρπό της τρυφερής τους αγάπης.

Θα ξαναδώσει ο Χαρίδημος σημεία ζωής; Κι αν ναι πώς και πότε;

 
Ο Κώστας Μανιάς γεννήθηκε το 1936 στις Αλόιδες, ένα μικρό χωριό στο Ρέθυμνο Κρήτης. Οι γονείς του ήταν φτωχοί και κατά συνέπεια οι γραμματικές του γνώσεις περιορίστηκαν στο απολυτήριο ενός κατοχικού δημοτικού σχολείου.

Σταδιοδρόμησε με επιτυχία σε τρία διαδοχικά επαγγέλματα, επιπλοποιός, μελισσοκόμος και βοηθητικός υπάλληλος νοσοκομείου.

Κατά διαστήματα δημοσιεύτηκαν κείμενά του με επαγγελματικό, πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Συνεργάζεται με τέσσερις εφημερίδες της Κρήτης.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,25 kg
ISBN

960-451-003-7

Σχήμα

14×21

Σελίδες

160

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

2005