Κατάλογος - Απόψε επενδύουμε

Απόψε επενδύουμε

5,00 με ΦΠΑ 4,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001080094 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Οι ήρωες του Απόψε επενδύουμε βιώνουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση σε όλο της το «μεγαλείο»: Η μαγική λύση των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων στέκεται σα «μαύρο κοράκι» πάνω τους, το οποίο κατατρώει τη ζωή τους. Ανώριμοι στην αρχή να κατανοήσουν τις αιτίες που ανατρέπουν το μικροαστικό όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή, καταφεύγουν σε αφελείς πρακτικές ίσα-ίσα για να διασκεδάσουν το φόβο τους.

Η Ιωάννα Στεφανίδου επιλέγει τους ήρωές της απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις και στρώματα: Δίπλα στον άνεργο οικοδόμο αγωνιστή τοποθετεί το μουδιασμένο δημόσιο υπάλληλο, που είναι πρόθυμος ν’ αυτομαστιγωθεί για τα δεινά που του έτυχαν. Πιο πέρα εμφανίζει το βολεμένο μεγαλοεργολάβο, που κομπάζει προκλητικά επειδή η «εξυπνάδα» του τον οδήγησε στο «απυρόβλητο»...

Όμως στο τέλος οι ήρωες του έργου ωριμάζουν. Συνειδητοποιούν ότι κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται για τις δυσκολίες του, να φοβάται, ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Έτσι, καταλήγουν να «επενδύσουν» στο συλλογικό ταξικό αγώνα για το μέλλον και τη ζωή τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ιωάννα Στεφανίδου είναι εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1960. Δηλώνει ωστόσο Καλαμαριώτισσα, αφού από τα πρώτα χρόνια της ζωής της περπάτησε, μεγάλωσε, πήγε σχολείο κι έζησε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.

Υπηρέτησε ως φιλόλογος σε πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Χαλκιδικής, αλλά και ως αποσπασμένη στη Γερμανία στην περιοχή της Στουτγάρδης και στο Βερολίνο.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις Καρτερές και στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Αργώ». Σήμερα ζει κι εργάζεται στη Χαλκιδική.

Βάρος 0,165 kg
ISBN

978-960-451-219-5

Σχήμα

17×24

Σελίδες

64

Έκδοση

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Μήνας έκδοσης

Απρίλιος

Έτος έκδοσης

2016

Έτος επανέκδοσης

2016

Μήνας επανέκδοσης

Σεπτέμβριος