Κατάλογος - Άπαντα – Τόμος 03 (Μάρτης – Οκτώβρης 1917)

Άπαντα – Τόμος 03 (Μάρτης – Οκτώβρης 1917)

20,00 με ΦΠΑ 18,00 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 00052217 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης

Ο 3ος τόμος των Απάντων του Ι. Β. Στάλιν περιέχει τα βασικά έργα που αναφέρονται στην περίοδο της προετοιμασίας της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης του Οκτώβρη του 1917.

Το 1917 ο Ι. Β. Στάλιν, σε συνεργασία με τον Β. Ι. Λένιν, καθοδηγούσαν το Μπολσεβίκικο Κόμμα και την εργατική τάξη που αγωνιζόταν για την κατάκτηση της κρατικής εξουσίας.

Ένα σημαντικό μέρος από τα έργα του Ι. Β. Στάλιν που δημοσιεύονται στον 3ο τόμο είναι αφιερωμένο στα ζητήματα της μπολσεβίκικης καθοδήγησης των μαζών τις μέρες των διαδηλώσεων του Ιούνη και του Ιούλη, κατά τις εκλογές για το δημοτικό συμβούλιο της Πετρούπολης, καθώς και για τα συμβούλια διαμερισμάτων της ίδιας πόλης και ένα άλλο μέρος αφορά τα προβλήματα του αγώνα του Κόμματος για τη μετατροπή των Σοβιέτ απ’ όργανα κινητοποίησης των μαζών σε όργανα εξέγερσης, σε όργανα της προλεταριακής εξουσίας.

Τα περισσότερα από τα άρθρα του Ι. Β. Στάλιν που περιέχονται σε αυτόν τον τόμο έχουν δημοσιευτεί στο βιβλίο Στο δρόμο προς τον Οκτώβρη, που εκδόθηκε το 1925 σε δύο εκδόσεις. Τα άρθρα αυτά δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στην εφημερίδα Πράβντα, κεντρικό όργανο του Μπολσεβίκικου Κόμματος, που έβγαινε επίσης και με τους τίτλους Προλετάριος, Ραμπότσι, Ραμπότσι Πουτ, και στις μπολσεβίκικες εφημερίδες Σολντάτσκαγια Πράβντα, Προλετάρσκογιε Ντιέλο, Ραμπότσι ι Σολντάτ και άλλες.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,85 kg
ISBN

978-960-451-367-3

Σχήμα

14×21

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Σελίδες

496

Έτος έκδοσης

2021

Μήνας έκδοσης

Ιανουάριος

Έκδοση