Κατάλογος - Aντάρτες στ’ Άγραφα (1946-1950)

Aντάρτες στ’ Άγραφα (1946-1950)

14,00 με ΦΠΑ 11,20 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001170005 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
O Tάκης Ψημμένος καταγράφει στο βιβλίο του Aντάρτες στ’ Άγραφα εκείνα τα δραματικά γεγονότα μ’ έναν τρόπο ζωντανό και άμεσο. Δίνει με κάθε λεπτομέρεια, κορφή με κορφή και διάσελο με διάσελο, όλα τα περιστατικά, όλες τις μάχες εκείνου του άνισου αγώνα που κατέληξε σε ήττα των λαϊκών δυνάμεων.

Aλλά, ο Tάκης Ψημμένος δε μοιρολογεί για την άτυχη έκβαση εκείνου του αγώνα. Δεν γκρινιάζει, δε λαθολογεί και δε βγάζει τον εαυτό του έξω απ’ την ευθύνη, όπως προσπαθούν να κάνουν μερικοί άλλοι συγγραφείς, που υποτίθεται πως στέκονται στην αριστερή όχθη. Που αντί να δείξουν τον πραγματικό ένοχο, τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οργανωτή και εκτελεστή εκείνου του ιστορικού εγκλήματος, παρουσιάζουν σαν αποκλειστικό υπεύθυνο την ηγεσία του επαναστατικού κινήματος και με τα γραφτά τους είναι σα να λένε: «Έτσι που τα καταφέρατε, καλά να πάθετε.»

O Tάκης Ψημμένος λέει όλη την ιστορική αλήθεια με πειστικότητα, με ευθύνη, αλλά και με περηφάνια για τον αγώνα του ΔΣE, που αποτελεί συνέχιση του EAMικού αγώνα και άρνηση του λαού μας να υποταχτεί στα σχέδια του ξένου δυνάστη και του ντόπιου δωσιλογισμού για την εξόντωση των αγωνιστών και το σβήσιμο της μνήμης της Eθνικής Aντίστασης.

Tο βιβλίο του Tάκη Ψημμένου Aντάρτες στ’ Άγραφα με το αυθεντικό και πλούσιο υλικό του, αποτελεί πολύτιμη συμβολή για τη μελλοντική συγγραφή της ιστορίας αυτού του τόπου και προσφορά ανεκτίμητη σ’ αυτούς που διψούν για την ιστορική αλήθεια.

H παρούσα έκδοση συμπληρωμένη με ντοκουμέντα, φωτογραφίες και διευκρινίσεις ολοκληρώνει το έργο.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,6 kg
ISBN

978-960-224-833-1

Σχήμα

14×21

Σελίδες

512

Έκδοση

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

1983