Κατάλογος - Αναρά

Αναρά

14,00 με ΦΠΑ 11,20 με ΦΠΑ

Κωδικός προϊόντος: 0001110176 Συγγραφέας:
Product price:
Additional options total:
Order total:
  • Περιγραφή
  • Στοιχεία έκδοσης
Φτάνοντας στα πρώτα σπίτια του χωριού βλέπω μια γριά να κάθεται στην αυλή της και να πλέκει με το βελονάκι της μια περίτεχνη λεπτή δαντέλα.
– Πιστεύεις, γιαγιά, στις αναράδες; τη ρωτώ διστακτικά. Υπάρχουν στ’ αλήθεια; – Στις αναράδες; ρωτά έκπληκτη η γριά, που ασφαλώς δεν περίμενε τέτοια ερώτηση. Πού τις θυμήθηκες αυτές, παιδάκι μου; Υπάρχουν! λέει στο τέλος με έναν τόνο σιγουριάς στη φωνή της. Κάποτε τις βλέΙαμε ταχτικά!
– Και πού πήγαν τώρα, γιαγιά; Πέθαναν;
Η γριά ξεσπά σε δυνατά γέλια.
– Πέθαναν; Αυτές δεν πεθαίνουν ποτέ! λέει στο τέλος.
– Και γιατί δεν τις βλέπουμε πια;
– Να σου πω, γιε μου! Τις αναράδες από παλιά τις έβλεπαν μόνο οι αλαφροΐσκιωτοι και οι αγαθοί άνθρωποι. Σήμερα, που όλοι κυνηγάμε το χρήμα, ξέρεις εσύ κανέναν αγαθό; Πονήρεψε ο κόσμος! Γι’ αυτό δεν εμφανίζονται πια! Σήμερα, βλέπεις, εμείς είμαστε πιο πονηροί από δαύτες! Μας φοβούνται και δε σιμώνουν! Είμαστε πιο διάβολοι εμείς από τις αναράδες.
Ο Βασίλης Γεργατσούλης αντλεί την έμπνευσή του από τους λαϊκούς θρύλους της Καρπάθου. Σκιαγραφεί τη ζωή του ανθρώπου στην κλειστή νησιώτικη κοινωνία και τη μετεξέλιξή της στις σημερινές συνθήκες αστικοποίησης. Φιλοσοφεί πάνω στο θέμα του χρόνου, των γηρατειών και της ζωής
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Βασίλης Ι. Γεργατσούλης γεννήθηκε στην Κάρπαθο το 1965. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Διπλώματος Ειδίκευσης (Master) στη «Διδακτική Ιστορίας και Πολιτιστική Παράδοση» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας Λαογραφίας με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πολλά επιστημονικά λαογραφικά συνέδρια. Εργάζεται ως διευθυντής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.
Η Αναρά είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Βάρος 0,405 kg
ISBN

960-224-979-Χ

Σχήμα

14×21

Σελίδες

272

Εκδότης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Έτος έκδοσης

2005