Facebook
Ανακοινώσεις

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Με χαρά ανταποκρίθηκε η «Σύγχρονη Εποχή» στο αίτημα για ομαδική παραγγελία βιβλίων

Νέοι στρατευμένοι από τη Ρόδο, και συγκεκριμένα από το 95 ΤΥΕΘ, θέλοντας να κάνουν πιο δημιουργικό τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα στο στρατόπεδο, απευθύνθηκαν με επιστολή τους στη «Σύγχρονη Εποχή» για να προχωρήσουν σε ομαδική παραγγελία βιβλίων.

Οπως αναφέρουν στην επιστολή:

«Η καθημερινότητα στον στρατό είναι λίγο πολύ γνωστή, ιδιαίτερα για όσους έχουν περάσει από τη θέση μας και μπορούν να καταλάβουν αυτήν την περίοδο με τις πολλές υπηρεσίες και την καθημερινές δουλειές.

Ομως, όλοι μαζί κάνουμε προσπάθεια να γίνει πιο δημιουργική για όλους μας και τον καθέναν ξεχωριστά αυτή η περίοδος της ζωής μας!

Το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις για διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν μας οδήγησαν σε συζήτηση γύρω από το διάβασμα, τη σημασία του, ποιο είναι το καλό και χρήσιμο βιβλίο και άλλα σχετικά θέματα.

Μέσα από αυτήν την αναζήτηση βρήκαμε και μάθαμε για το σύνθημα της “Σύγχρονης Εποχής”, “Η γνώση είναι δύναμη”, και με μια ματιά στους τίτλους που ταιριάζουν με αυτά που συζητούσαμε σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να παραγγείλουμε κάποια βιβλία μπροστά στις γιορτές. Κάποιοι από εμάς συνεχίζοντας το διάβασμα και τις αναζητήσεις τους, και κάποιοι διαβάζοντας ένα βιβλίο για πρώτη φορά.

Σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή με σκοπό να σας ενημερώσουμε για την ομαδική μας παραγγελία και να σας ζητήσουμε, αν γίνεται, μια διευκόλυνση ώστε να αγοράσουν ένα βιβλίο μπροστά στις γιορτές όσο περισσότεροι φαντάροι γίνεται, που μπορεί και λόγω οικονομικών προβλημάτων να δυσκολεύονται. Παράλληλα, να σας θέσουμε την ιδέα να μας στείλετε και εσείς κάποια βιβλία της επιλογής σας, ώστε να γεμίσουν τα άδεια από ενδιαφέρον για τους φαντάρους ράφια της βιβλιοθήκης του ΚΨΜ, που δεν δίνουν έστω μια επιλογή για την ουσιαστική αξιοποίησή της στον όποιο ελεύθερο χρόνο».

Μόνιμες προσφορές για τους στρατευμένους

Αμεση ήταν η απάντηση της «Σύγχρονης Εποχής», η οποία με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημα των φαντάρων και επιπρόσθετα δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μόνιμες προσφορές για τους στρατευμένους.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Λάβαμε την επιστολή σας με το σχετικό αίτημα για αγορά βιβλίων, καθώς και για την παραχώρηση τίτλων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του ΚΨΜ.

Η “Σύγχρονη Εποχή”, όπως και εσείς διαπιστώνετε στην επιστολή σας, εδώ και 50 χρόνια βαδίζει με το σύνθημα “Η Γνώση είναι Δύναμη”. Το σύνθημά μας συμπυκνώνει την αντίληψή μας για τη γνώση, για την ανάγκη ο λαός και η νεολαία να γνωρίσει τον κόσμο και μέσα από αυτήν τη διαδικασία να κατανοήσει τη δύναμή του και να τον αλλάξει.

Το ενδιαφέρον σας μας τιμά και επιβεβαιώνει αυτό που και εμείς πιστεύουμε, ότι δηλαδή η νέα γενιά μπορεί σήμερα να αναζητήσει τη γνώση, να αναζητήσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Οι τίτλοι που έχετε επιλέξει, έργα των κλασικών όπως του Λένιν, του Ενγκελς, αλλά και τίτλοι με ιστορικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο, μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την υπόθεση και να ανοίξουν ένα νέο παράθυρο στη γνώση.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι με χαρά θα ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας και είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε ειδικές προσφορές στους τίτλους που θέλετε να αγοράσετε, καθώς και να παραχωρήσουμε δωρεάν για τη βιβλιοθήκη του ΚΨΜ ακόμα 10 τίτλους, ώστε και οι επόμενοι από εσάς να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η “Σύγχρονη Εποχή” προτίθεται να προχωρήσει σε μόνιμες προσφορές για τους στρατευμένους, με έκπτωση 40% σε όλες τις εκδόσεις της».

H Σύγχρονη Εποχή στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου – Πεδίον Άρεως 1-17.9.2023

Ξεκινάει το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) στο Πεδίον Άρεως από 1 έως 17 Σεπτέμβρη 2023.

Οι εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» θα βρίσκονται στο περίπτερο 28-29. Στο περίπτερο θα βρείτε έργα των Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν, βιβλία Ιστορίας, Λογοτεχνίας και Πολιτικής, τις νέες επεξεργασίες του Κόμματος για σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, καθώς και επιλεγμένους τίτλους για παιδιά και εφήβους.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18.00-22.30, Παρασκευή & Σάββατο: 18.00-23.00, Κυριακή: 10.30-15.00 & 18.00-22.30

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Οι εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της πρόσκλησης υποβολής πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων λειτουργίας τους.

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους συγγραφείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, καταθέτοντας πλήθος λογοτεχνικών έργων κάθε είδους.

Όλοι οι συγγραφείς που κατέθεσαν έργα τους θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα για τις ευκαιρίες αξιοποίησης του έργου τους από τη Σύγχρονη Εποχή.

Αθήνα, 30.1.2023

Σύγχρονη Εποχή